Een meerderheid van consumenten kiest voor plantaardige eiwitten als die van Nederlandse bodem komen. Dat kan nu ook met kikkererwten.


De kikkererwt heeft veel goeds te brengen.

Allereerst: hij groeit uitstekend in eigen, Nederlandse landbouwgrond. De kikkererwt - een peulvrucht - is een oergewas, een goede bron van eiwitten en rijk aan vezels. Vaak halen we ze van het andere eind van de wereld. Terwijl duurzaamheid toch begint met eten van dichtbij.


De kikkererwt bindt stikstof en wortelt diep, wat goed is voor de bodem. Een gezonde bodem leidt tot meer bodemleven, meer zuurstof en laat beter het water door.


Tenslotte: de kikkererwt van Nederlandse bodem smaakt gewoon goed.

Oke, we gaan het niet mooier maken dan het is; het is geen oester, asperge of kostbare wijndruif. Het is een basis-ingredient, waar wij iets lekkers van maken, de kikkererwten-spreads (hummus) van Groentegoed.


Wij, de vaders van Groentegoed zijn bijzonder enthousiast over kikkererwten van eigen bodem; we hebben de hele oogst van 2023 gekocht om te verwerken in onze spreads.

Dat is de oogst van Laan Landbouw in Tollebeek (noordoostpolder), een

pionier voor de teelt van Nederlandse kikkererwten.

Zo'n tien procent van onze kikkererwten is Nederlands. Meer telers (de Eiwitboeren van Nederland) zijn enthousiast. Daarom gaan we voor 100%!

Hummus met alleen maar kikkererwten van hier.


Doe je mee: kikkererwten van eigen bodem?

Dan moet je Groentegoed hebben!

En het goede nieuws doorvertellen.Kikkererwten van Nederlandse bodem:

Het erwtje is geplant.

groentegoed